~All about Us~

My photo
Alhamdulillah segala puji bagi-Nya kerana masih lagi diberikan nikmat iman dan islam.Selawat dan salam juga kepada junjungan besar,Rasullullah SAW diatas pengorbanan beliau dalam menegakkan syiar islam.Travelog Arabic Science adalah sebuah blog bekas-bekas pelajar SMK Abu Bakar Al-Baqir pada batch 2007/2008.Semoga dengan kewujudan blog ini dapat memberi sedikit input yang berguna kepada pengunjung-pengunjung yang menziarahi blog ini.

Monday, 20 February 2012

candid + edit (^_^)


بسم الله الرحمن الرحيم

dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

*********************************************

 السلام عليكم ورحمة الله وبركته


moga sesiapa sahaja yg view post utk kali ini sentiasa bahagia selalu...

ada yang mengatakan kadangkala dengan melihat gambar dapat mengimbau kembali memori lalu...
secara tidak langsung juga dapat mengubat rindu2 yang ada di dalam hati tanpa perlu bicara...
ukhuwah antara kita sungguh indah dan pelbagai kisah kita telah coretkan bersama....

candid picture!!!!
penulis memang suka ambil gambar candid sebab dari situ akan terserlah ke'natural 'an senyuman di wajah2 mereka.... (maaf2 cikgu bm mesti marah penulis guna words rojak mcm nie...)
gambar yang menjadi koleksi kegemaran penulis.... :)


~ semua tentang kita ~

 Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati





 





































































Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa










































Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita


































ukhuwah
terlalu indah diungkapkan
terlalu manis apabila dihiasi
dengan kasih sayang , kejujuran dan keikhlasan


antara candid pic yang paling disukai



ukhuwah
tidak semua manusia menghargai sebuah ukhuwah tersebut
kekadang
kerana sebuah ukhuwah air mata sering menitis kerananya
ukhuwah itu terlalu bererti buatku
Rahmatinya dan Redhailah ukhuwah kami...


 وسلام



p/s : terima kasih buat kamu(yang sedang membaca ini) kerana sudi meluangkan masa untuk view post yang tak seberapa untuk kali ini... just a simple one sebab penulis tengok tahap bersawang kat cni dah teruk sangat... penulis datanglah menerjah cuci2 apa yang patut... moga post kali ini dapat mengukir senyuman yang indah di  wajah sahabat2 sekalian.... (^__^)



penulis a.k.a penulis!!!!
(^_^) 

2 comments:

  1. ukhuwah itu indah bukan pada kata tapi pada perlaksanaannya ^^

    tq penulis:)

    ReplyDelete
  2. betul.... bermakna buat mereka yang memahami...
    anna husna nnty updatelaa apa2 dkat sini... kamu lebih hebat dalam penulisan dekat blog... yana kalau nak buat post ayat2 yg berbentuk fakta tue xbapa nak mahir laa.. :)

    ReplyDelete